WALTERJA WOLFA ARETIRALI V KANADI

24 ur poroča, da so avstrijsko-slovensko-kanadskega podjetnika Walterja Wolfa v povezavi z afero Patria na podlagi slovenskega zapornega naloga pred kratkim aretirali v Kanadi. To je sporočil Wolfov dunajski odvetnik Mark Forsterus Singer.
Singer je sicer kritiziral aretacijo, ker da je njegov klient v slabem zdravstvenem stanju, za kar ima celo uradno potrdilo kardiologa. Njegov odvetnik naj bi zdaj zahteval, da ga iz Kanade premestijo v Avstrijo.

Wolf je sicer prepričan, da je slovenski nalog za prijetje politično motiviran, celotna afera Patria pa le dimna zavesa. "Očitno je komunističnim pravnim strukturam v državi prekipelo od njegovega boja proti komunističnim in fašističnim tendencam," mnenje svojega klienta povzema Singer.

Wolf, ki je bil v zadnjih letih zaradi zdravja odmaknjen od procesa Patria, še zatrjuje, da je politična žrtev in popolnoma nedolžen. "On je v zadevi Patria le posredoval med poslovnimi partnerji. Nikogar ni podkupil," nadaljuje Singer.

Sodbe v zadevi Patria so bile sicer pri nas izrečene konec junija 2013, med obsojenimi v zvezi z nepravilnostmi v 278 milijonskem poslu med Slovenijo in finskim podjetjem Patria za dobavo osemkolesnih oklepnikov, je bil tudi Janez Janša, premier v času, ko se je posel sklepal.

Danes 76-letnega Wolfa obtožnica krivi posredništva pri podkupovanju, zanj je bil leta 2013 izdan mednarodni zaporni nalog.

Prav tako leta 2013 se je na Dunaju končal proces zoper lobista Hansa Wolfganga Riedla, ki je bil zaradi podkupovanja in davčne prevare obsojen na zaporno kazen, Wolf pa je bil obtožen oblikovanja hudodelske združbe z Riedlom.

Wolf se je leta 1939 v Gradcu rodil očetu Nemcu in materi Slovenki, del otroštva je preživel v Mariboru. Leta 1960 se je preselil v Kanado in obogatel z naftnimi posli. V 70-ih je bil mednarodno znan, ko je v karavani formule 1 sodelovalo njegovo moštvo Walter Wolf Racing.