Prvi obisk – cena odvetniške storitve

Ko se soočate s pravnim problemom ali zapletenim pravnim razmerjem, je odločitev za odvetnika lahko ključnega pomena. Če ste zaskrbljeni zaradi stroškov, ki so povezani z zastopanjem, je vaša skrb odveč. Odvetniške storitve sicer niso brezplačne, vendar je lahko napaka, ki jo lahko naredite brez pravne pomoči, veliko dražja.

Odvetnik vam bo na prvem sestanku podal vse potrebne informacije o tem, kako ukrepati v vašem primeru, skupaj z realno oceno stroškov, ki bi lahko nastali. Zato zavrtite telefon ali pošljite elektronsko sporočilo in si zagotovite sestanek, na katerem boste pridobili vse informacije, ki jih potrebujete za odločitev o odvetniški storitvi.

Višina odvetniške nagrade je določena z Odvetniško tarifo in je odvisna predvsem od vrste zadeve in njene vrednosti oz. vrednosti spornega predmeta, ter trajanja postopka. Tarifa predvideva tudi druge možnosti plačila, vendar le ob izrecnem dogovoru s stranko, npr. o plačilu odvetniške storitve v pavšalnem znesku za celotno zadevo oz. postopek, plačilo storitve »po uspehu«, kar pa sicer ni primerno in možno v vsakem primeru.

Prvi posvet s predstavitvijo zadeve in kratkim pravnim nasvetom, se obračuna po Odvetniški tarifi, in znaša 73,20 EUR (z vključenim 22% DDV). Na posvetu boste prejeli vse informacije o morebitnih nadaljnjih stroških zastopanja in možnostih, ki jih imate v skladu s določili Zakona o brezplačni pravni pomoči.

Za pravni posvet v zvezi pokličite odvetnika Jurija Kutnjaka v času delovnih ur na tel. številko 00 386/2/25-23-780 ali pišite na e-mail na info@odvetnik-kutnjak.si.

Back to top